Denkstatt România împreună cu partenerii au lansat în data de 05.12.2013 proiectul LeadSUS – Leadership in Sustainability – Sustainability Manager, Proiect Leonardo da Vinci –  Transfer de inovare, Contract: LLP – LdV / TOI / 2013 / RO / 022 ; Proiect: 2013-1-RO1-LEO05 – 28771, în cadrul evenimentul de lansare organizat în Sala Senatului din clădirea Rectoratului – Universității Politehnica Timișoara.

În cadrul evenimentului au fost prezentate oportunitățile generate de transferul de inovare și modul în care cei interesați pot deveni unul din cei 110 „Sustainability Manageri” certificați la nivel European în cadrul proiectului.

Obiectivul general al proiectului este transferarea și integrarea abilităților de leadership în domeniul dezvoltării durabile, în cadrul companiilor și instituțiilor publice.

Obiectivele specifice sunt orientate spre sprijinirea liderilor din organizații în procesul de înțelegere a aplicării conceptelor de dezvoltare durabilă, prin oferirea unui program de instruire inovator și cuprinzător, realizat conform cerințelor ECQA (European Certification and Qualification Association). Participanții în cadrul proiectului vor avea posibilitatea să își dezvolte și să-și îmbunătățească  capacitățile și abilitățile de leadership, inovare și gândire strategică prin înțelegerea modului în care integrarea aspectelor sociale și de mediu în cadrul strategiei organizației vor contribui la dezvoltarea durabilă a organizației (publice sau private).

Grupul țintă vizat de către proiect este format din angajați și reprezentanți ai organizațiilor publice sau private, cu responsabilități de coodonare în domeniile mediului, dezvoltării organizaționale, sociale, cât și studenți masteranzi angajați.

Calitatea informațiilor și a metodelor prezentate de-a lungul programului de instruire vor fi asigurate prin implicarea unui număr de 6 parteneri cu experiență și referințe relevante în activități de instruire și educare, cercetare și consultanță în domeniul dezvoltării durabile:

  • Denkstatt Romania – Coordonator proiect
  • Universitatea Politehnica Timișoara
  • Institut Polytechnique de Grenoble – Franța
  • BICERO Ltd  – Slovenia
  • European Manufacturing and Innovation Research Association – Belgia
  • I.S.C.N. GesmbH  – Austria

Certificarea programului de instruire va fi asigurată de către organismul European Certification & Qualification Association (ECQA).

Cei interesați pot să se înregistreze pe site-ul www.leadsus.eu în vederea integrării lor în grupul țintă și pot primi informații relevante în timp util cu privire la activitățile proiectului și implicit despre viitorul program de instruire.

Informaţii suplimentare: e-mail: office@denkstatt.ro, tel: 0256.434.397. Mobil: 0735172088

GABRIELA FISTIȘ   

Manager de proiect – LeadSUS

Site PHOTO

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *