SEAP2

Echipele PAED ale celor 7 orașe aflate în grupul țintă al  proiectului 50000 and 1-st SEAPs: Lugoj, Reșița, Caransebeș, Ineu, Sânnicolaul Mare, Făget și Oțelu Roșu au luat parte în perioada 4-5 decembrie 2014 la un eveniment de formare, găzduit de Consiliul Județean Timiș (România). Instruirea s-a concentrat pe dezvoltarea PAED-ului și pe implementarea metodologiilor pentru a îndeplini criteriile standarului ISO 50001. Instruirea a fost planificată ca parte a proiectului 50000 & 1-st SEAPs și a fost realizată de către partenerii de proiect DENKSTATT România și AMET.

În timpul evenimentului cei doi parteneri ai proiectului au acordat instruire practică și consiliere cu privire la o serie de subiecte relevante, cum ar fi dezvoltarea Inventarului de Bază al Emisiilor sau pregătirea bilanțurilor energetice. Exemple de bune practici referitoare la măsuri de atenuare a emisiilor de dioxid de carbon au fost de asemenea prezentate.

Participanții au găsit instruirea utilă și interesantă, spunând că i-a ajutat să-și diversifice cunoștințele lor cu privire la subiecte.

 

e5036cc018

 

Activitatea curentă implică dezvoltarea Inventarului de Referinţă al Emisiilor pentru determinarea impactului la nivel local precum și colectarea de alte date relevante pentru elaborarea PAED-ului.

În perioada imediat urmatoare vor avea loc forumuri cu implicare parților interesate.  Părerile cetăţenilor şi actorilor locali trebuie cunoscute înainte de conceperea planurilor detaliate. Prin urmare, cetăţenii trebuie să fie implicaţi şi să li se ofere şansa de a participa la etapele cheie ale procesului de elaborare a PAED: crearea viziunii, definirea obiectivelor şi ţintelor, stabilirea priorităţilor etc.

 

Pentru mai multe detalii despre proiect accesați site-ul http://www.50001seaps.eu/ro/acasa/

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *