Cu ocazia celebrării Zilelor Energiei la Arad s-a organizat workshop-ul „Zilele Energiei Arad 2015-  Ediția a IV-a” unde Denkstatt România a prezentat bunele practici la nivelul capitalelor europene precum și teme de interes major şi de actualitate în domenii precum eficienţa energetică, promovarea tehnologiilor alternative de energie sustenabilă, problematica resurselor, deşeurilor.

  

 

Săptămâna Europeană a Energiei Durabile a devenit un punct de referință pentru autoritățile publice, agențiile din domeniul energiei, companii private, ONG-uri și asociații industriale care s-au angajat să contribuie la îndeplinirea obiectivelor energetice ale UE.

Săptămâna Europeană a Energiei Durabile încurajează utilizarea resurselor sustenabile, asigurarea unui mediu curat, folosirea surselor de energie sigure, precum și reducerea risipei de energie.

Utilizarea eficientă a transportului privat și public este și ea o prioritate atunci când se doreste scăderea emisiilor de CO2 la nivel local.

Un acest context, workshop-ul a fost urmat de o plimbare cu bicicleta, la care au participat toţi cei interesaţi de mişcare în aer liber. Punctul de pornire a fost în Parcul „Eminescu” din spatele Palatului Administrativ, iar cel de sosire, în Parcul „Aventura Voinicilor”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *