În data de 20 iunie 2017, Primăria Municipiului Arad a organizat în cadrul „Săptămânii Europene a Energiei Durabile”, „Ziua Energiei Arad 2017 – Ediția a VI-a” în contextul angajamentelor asumate odată cu semnarea Convenției Primarilor. Evenimentul s-a desfășurat sub forma unui workshop interactiv în care au fost dezbătute teme de interes privind eficiența energetică instituțională, exemple de bună practică la nivel european, s-au promovat tehnologii alternative de energie sustenabilă precum și subiecte de interes din partea părților interesate privind nevoia locală în sectorul instituțional.

În cadrul workshop-ului au participat persoane din cadrul Primăriei Municipiului Arad, din partea Companiei de Transport Public Arad, a companiei Elba SA, persoane din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” precum și alte persoane care au manifestat interes pentru subiectele dezbătute.

Obiectivul întâlnirii a fost conștientizarea publicului cu privire la consumurile energetice atât la nivel rezidențial cât și la nivelul instituției/companiei în care își desfășoară activitatea.

Din cadrul Primăriei Municipiului Arad, domnul viceprimar Bognar Levente a deschis această întâlnire dorind să tragă un semnal de alarmă cu privire la conștientizarea cetățenilor în utilizarea transportului în comun în Municipiul Arad, precum și cu privire la necesitatea sporirii atractivității transportului în comun. Doamna Aida Szilagyi, expert în cadrul companiei denkstatt România, a prezentat modele de eficientizare energetică, punând în practică un exercițiu referitor la nivelul de cunoștințe al participanților privind tipurile de energie folosite în cadrul companiei în care lucrează (energie electrică, termică, combustibili etc.), pierderile de energie precum și felul în care energia este utilizată.

În cadrul vizitei s-a prezentat modul de funcționare al rețelei de alimentare cu energie electrică a tramvaielor, iar doamnele Aida Szilagyi și Henrieta Borca, experți in cadrul companiei denkstatt România, au îndemnat participanții să identifice o oportunitate de îmbunătățire a eficienței energetice a rețelei de alimentare. Una dintre soluțiile propuse de doamna Aida Szilagyi a fost implementarea unui sistem de tip „smart grid”, care ar permite o economisire a energiei electrice.

În cadrul evenimentului au fost prezentate elemente simple de monitorizare și control a consumului de energie, iar persoanelor din cadrul Primăriei le-a fost pus la dispoziție un instrument prin care aceștia își pot monitoriza consumurile de energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *