15 ani de sustenabilitate

Reading Time: 2 minutes

14 septembrie 2022 a marcat pentru denkstatt România o sărbătoare a implicării! Împreună cu partenerul nostru Recolamp, una dintre primele asociații responsabile de preluarea gestionării deșeurilor de la producătorii de echipamente electrice și electronice din România, am celebrat 15 ani de activitate pe piața locală. Sustenabilitatea reprezintă pentru noi piatra de temelie în jurul căreia, alături de partenerii noștri, dorim să ne continuăm misiunea de a susține tranziția către o societate sustenabilă. În virtutea acestei misiuni, denkstatt s-a alăturat Pactului climatic european, având rolul de coordonator regional pentru clusterul de țări din CEE.  

Astfel, aniversarea a 15 ani de activitate s-a petrecut sub umbrela Pactului climatic european, cu scopul de a promova inițiativa și de a încuraja actorii locali să se alăture proiectului prin încurajarea lor de a-și crea propriile angajamente cu privire la acțiuni pentru climă.

Evenimentul a avut loc la Reprezentanța Comisiei Europene la București și a reunit atât reprezentanți ai instituțiilor și ai societății civile, parteneri din sectorul business, cât și două voci importante din domeniul sustenabilității în România: Mona Nicolici și Corina Murafa, în rolul de moderatori. Pe parcursul zilei, reprezentanți ai denkstatt România și Recolamp au prezentat proiecte de succes care au adus plus valoare comunităților locale și internaționale. De asemenea, ni s-a confirmat încă o dată percepția tinerilor asupra sustenabilității prin prezența Dariei Hău, care a lansat hotărât mesaje cheie ca Ambasador al Pactului Climatic. Un mesaj cheie a fost acela al comunicării corecte al angajamentelor și inițiativelor companiilor către stakeholderi și evitarea greenwashing-ului. Local Design Circle a fost alături de noi, prin expunerea unor lucrări de artă realizate de artistul Alexe Popescu, care folosește conceptul de origami pentru a trage un semnal de alarmă în jurul obiectelor ce pot fi reciclate.

În final, punctul culminat al evenimentului a fost momentul de Q&A, care a aprins o serie de dezbateri intense vis-à-vis de acțiunile viitoare, pe care le putem întreprinde atât individual cât și din rolul de reprezentanți ai unui grup sau organizații, dar care s-a finalizat cu implicarea participanților în realizarea unor scrisori către sine, conținând angajamentele pe care fiecare dintre cei prezenți și le va asuma în următoarele 6 luni.

Evenimentul ”15 ani de sustenabilitate alături de denkstatt și Recolamp” a încununat o perioadă de accelerare a înțelegerii conceptelor de sustenabilitate în piața din România. Recunoașterea că sustenabilitatea s-a transformat dintr-un “nice to have” într-un “must have” pentru a supraviețui și pentru a face față cerințelor pieței.

Din acest motiv și din dorința de a împărtăși din experiența acumulată de-a lungul timpului, denkstatt a oferit cadou tuturor participanților două ghiduri relevante pentru contextul actual: ”Disclose the invisible visible in a fair manner” și ”A guide to support your business towards sustainability”.

Astfel de evenimente și interacțiuni sunt mărturie a rezultatelor pe care le avem și ne confirmă faptul că direcția către care ne îndreptăm este cea corectă! Mulțumim celor care ne-au fost alături și vă așteptăm cu același entuziasm la evenimentele viitoare!

Aveți întrebări?

Contactaţi-ne

Completați formularul de mai jos și echipa noastră va fi încântată să vă ajute.

Contactaţi-ne

Completați formularul de mai jos și echipa noastră va fi încântată să vă ajute.

Vă mulțumim pentru mesajul dumneavoastră! Vă vom contacta în curând.