Implementarea sistemelor de management și respectarea standardelor ISO

Sistemele de management și punerea în aplicare a standardului ISO sunt indicatoare importante pentru compania dumneavoastră. Acestea constituie fundamentul unei strategii de afaceri de succes, garantând procese clare și fluide și standarde de înaltă calitate.

Închideți decalajul operațional cu experții noștri EHS

De la standarde ISO la sisteme integrate de management complexe: Să începem procesul de implementare.

Ce sunt sistemele de management și standardele ISO?

Sistemele de management și standardele ISO reprezintă o parte esențială a managementului EHS. Sistemele de management ajută organizația dumneavoastră să își definească obiectivele operaționale și să elaboreze strategii. Sistemele de management, de exemplu, un sistem de management al calității, vă permit să implementați procese și responsabilități transparente. Standardele ISO sunt ghiduri internaționale, definite de experți, pentru diverse domenii precum calitatea, energia, managementul mediului sau sănătatea și siguranța. Standardele ISO sunt dezvoltate și publicate de către Organizația Internațională de Standardizare. Standardele ISO sunt elaborate și publicate de Organizația Internațională de Standardizare, denumită și organizație internațională de standardizare.

Cum poate aduce beneficii afacerii dvs. un sistem de management

Indiferent dacă este vorba de un IMM sau de o corporație mare: compania dumneavoastră beneficiază de un sistem de management care a fost stabilit și îmbunătățit cu ajutorul experților noștri în management EHS:

Îmbunătățiți-vă performanța - acum pentru mâine:

Prin implementarea unui sistem de management, stabiliți și integrați noi procese și structuri în compania dumneavoastră. Acestea vă sprijină în reducerea costurilor și a riscurilor companiei dvs. și în gestionarea provocărilor viitoare, inclusiv în domeniul larg al sustenabilității și al obligațiilor de raportare asociate.

Soluțiile universale se potrivesc rareori:

Acesta este motivul pentru care la denkstatt, lucrăm cu o abordare integrată și holistică. Vă sprijinim cu soluții personalizate pentru un sistem integrat de gestionare a energiei, a calității și a sănătății și siguranței, precum și pentru un sistem de gestionare a mediului.

Sprijin extern pentru o îmbunătăţire internă:

Colaborarea cu noi reduce efortul intern, deoarece avem decenii de experiență în subiecte legate de EHS. Sprijinim implementarea sistemelor de management la fața locului sau la nivel de companie, având un palmares de peste 150 de proiecte de succes la nivel mondial. În plus, beneficiați de experiența noastră semnificativă în gestionarea proiectelor și de asistența noastră eficientă pentru clienți.

De ce să respectăm standardele ISO?

Standardele au fost dezvoltate pentru a ancora în mod eficient protecția mediului, eficiența energetică, sănătatea și securitatea în muncă în companie și pentru a asigura îmbunătățirea continuă.

Standardizarea, indiferent dacă doriți să creșteți eficiența sau să evitați impactul asupra mediului, conduce la procese clare. O certificare a standardului ISO asigură cerințele de calitate și vă ajută să evitați pericolele sau costurile. Acestea sunt cele mai comune standarde internaționale de sisteme de management:

ISO 9001

Sisteme de management al calității

ISO 14001

Sisteme de management de mediu (EMAS)

ISO 50001

Sisteme de management al energiei (EnMS)

ISO 45001

Sisteme de management al sănătății și securității ocupaționale (OH&S)

Serviciile sistemului nostru de management

La denkstatt, sprijinim analiza contextului organizației dumneavoastră pentru a identifica ce tendințe și schimbări viitoare, cum ar fi schimbările climatice, deșeurile zero, industria 4.0 sau e-mobilitatea, vă vor afecta activitatea. Legat de acestea, vă ajutăm să detectați posibilele oportunități sau riscuri și să definiți care sunt părțile interesate esențiale și ce așteptări au acestea.

Suntem aici pentru a vă sprijini, de la efectuarea analizei discrepanțelor, numită și evaluare a diferențelor, și implementarea sistemului până la îmbunătățirea și auditurile interne în următoarele domenii ale sistemului de management:

Vă oferim sprijin în diferite etape ale proceselor dumneavoastră și găsim o strategie care se potrivește companiei dumneavoastră!

FAQ

Întrebări frecvente privind ISO și sistemele de management

Un sistem de management constă în procesele, procedurile și instrumentele unei organizații. Un sistem de management util vă ajută la alinierea strategiei de afaceri, la monitorizarea performanțelor și la realizarea obiectivelor.

Atunci când implementăm un sistem de management, adoptăm o abordare specifică clientului. Dar, în general, implementarea unui sistem de management se bazează pe acești pași:

  • Efectuați o analiză a discrepanțelor
  • Definirea contextului și elaborarea unei politici
  • Evaluați riscurile și oportunitățile
  • Revizuirea cadrelor juridice și asigurarea conformării legale
  • Elaborați măsuri pentru planul de acțiune sau programul dumneavoastră
  • Asigurarea proceselor de colectare și monitorizare a datelor
  • Garantați organizarea internă a sistemului de management
  • Crearea documentației de sistem
  • Ciclul PDCA: Asigurarea procesului de îmbunătățire

Există diferiți factori pentru implementarea cu succes a sistemelor de management. Experiența noastră arată că factorii de decizie angajați în proiect reprezintă o condiție prealabilă esențială. Acest lucru este valabil și pentru angajamentul din partea conducerii. În plus, trebuie să fie disponibile suficiente resurse de timp pentru introducerea și menținerea sistemului de management. Dacă reușiți să faceți vizibile câștigurile rapide, mențineți motivația la un nivel ridicat și îi convingeți și pe alții care ar fi putut fi sceptici la început. La urma urmei, sistemele de management reprezintă o muncă de echipă. Cu cât sunt mai mulți oameni care susțin proiectul, cu atât mai bine.

Sistemele eficiente de gestionare a energiei reprezintă cheia pentru îmbunătățirea performanței energetice a afacerii dumneavoastră, reducerea consumului și reducerea costurilor. Oferim companiilor sprijinul de care au nevoie pentru a introduce un sistem de gestionare a energiei ISO 50001:2011. Aceasta include asistență în dezvoltarea proceselor, efectuarea de audituri energetice, implementarea sistemului de management și obținerea certificării de la un organism de certificare independent.

Standardele ISO, așa cum sunt definite de Organizația Internațională de Standardizare, sunt „o formulă care descrie cel mai bun mod de a face ceva”. Standardele ISO sunt recunoscute la nivel internațional și sunt disponibile pentru diferite produse, servicii sau activități.

Standardele ISO nu sunt obligatorii în sine și pot fi utilizate pe bază voluntară. Ele devin obligatorii numai atunci când sunt menționate în reglementări, de exemplu în directivele UE.

Contactaţi-ne

Completați formularul de mai jos și echipa noastră va fi încântată să vă ajute.

Vă mulțumim pentru mesajul dumneavoastră! Vă vom contacta în curând.