Corporate

denkstatt Group

Grupul denkstatt este format din mai multe birouri situate în 5 țări europene:

O scurtă privire în trecut

Ne-am transformat într-o firmă de consultanță în domeniul sustenabilității de top în Europa, dar, la fel ca orice altă companie, am început de la o scară mică, evoluând și dezvoltându-ne în timp. Aruncați o scurtă privire la modul în care am devenit grupul internațional denkstatt care suntem astăzi!

1993
Înființată în celebra cafenea Hawelka din Viena

5 prieteni care lucrează într-un birou foarte mic

1997
denkstatt Ungaria

10 profesioniști în domeniul mediului în total

2007
denkstatt România și Bulgaria

denkstatt a ajuns la 40 de experți în sustenabilitate în 4 țări

2010
Aderarea la Alianța Inogen

devenind parte a unei rețele globale de consultanță în domeniul dezvoltării sustenabile

2011
denkstatt Slovacia și denkstatt&enertec

denkstatt se extinde în 5 țări și își lărgește know-how-ul în domeniul energiei

2020
sustainable AG din Germania se alătură grupului denkstatt

denkstatt câștigă noi profesioniști și (astfel) ajunge la un total de 125 de experți în 6 țări

2022
Noi birouri și experți în Germania

Odată cu aderarea companiei Soil & More Impacts la Grupul denkstatt, 15 noi membri ai echipei cu expertiză în domeniul agriculturii sustenabile s-au alăturat și astfel s-a deschis un nou birou în Berlin

Politica corporativă

Dorim să dăm un bun exemplu și să respectăm principiile pe care le recomandăm noi înșine clienților noștri.

Urmărim certificări ale birourilor noastre, respectarea cerințelor legale și a standardelor internaționale. Bineînțeles, suntem, de asemenea, dornici să ne menținem emisiile la un nivel cât mai scăzut posibil și să stabilim obiective corporative privind clima.

Grupul denkstatt are unități cu certificate de management al calității și de mediu în Austria, Bulgaria și Ungaria, cum ar fi ISO 14001 și ISO 9001. În plus, avem ambiția de a ne îmbunătăți continuu serviciile și procesele și de a garanta că acțiunile noastre sunt o contribuție la sustenabilitate, precum și în favoarea intereselor clienților noștri. În detaliu, următoarele aspecte reprezintă principiile noastre directoare:

  • Suntem mereu la curent cu situația juridică actuală și cu cerințele de reglementare.
  • Ne documentăm propriul impact asupra mediului (de exemplu, mobilitatea) și ne străduim să îl menținem la un nivel cât mai scăzut posibil.
  • Pentru noi, provocările și obstacolele sunt oportunități de învățare, inovare și îmbunătățire. Încurajăm fiecare angajat să facă față acestor provocări și să promoveze dezvoltarea lor personală.
  • Calificarea înaltă și formarea continuă a angajaților noștri sunt esențiale pentru dezvoltare și succes.
  • Ne străduim să asigurăm un flux bun de informații și o relație optimizată între calitatea proiectului, utilizarea resurselor și cerințele de timp.
  • Considerăm că este o sarcină și o provocare să punem la îndoială ceea ce există pentru a crește continuu calitatea și competitivitatea produselor pe care le oferim.

Ținta SBTi

contribuția denkstatt la acțiunea climatică

Din 1993, Grupul denkstatt oferă consultanță companiilor în probleme de mediu și de sustenabilitate. Combinarea gândirii antreprenoriale cu cunoştiinţele în domeniul ecologiei și al științelor sociale reprezintă domeniul nostru de bază. Astfel, promovarea subiectelor, precum și sensibilizarea angajaților noștri se află în centrul atenției.

În calitate de firmă de consultanță în domeniul sustenabilității sociale, ecologice și economice, ne asumăm un rol de îndrumare pentru clienții noștri și dorim să acționăm ca un pionier prin propriul nostru angajament de protecție a climei. Din cauza responsabilității noastre sociale și a motivației noastre intrinseci, ne-am stabilit un obiectiv climatic bazat pe baze științifice, care corespunde unei traiectorii de reducere pentru a limita încălzirea globală la 1,5°C. Obiectivul nostru climatic a fost elaborat pe baza criteriilor inițiativei Science Based Target (SBTi) și validat de aceasta.

Ne-am angajat să ne reducem emisiile operaționale absolute (Domeniul de aplicare 1+2) cu 50% până în 2030, comparativ cu anul de referință 2018. În plus, am hotărât să măsurăm și să reducem emisiile Scope 3 (în cazul nostru, de exemplu, din călătoriile de afaceri sau din deplasările angajaților la locul de muncă).

În concordanță cu filozofia și înțelegerea noastră privind protecția cinstită a climei, ne străduim să ne reducem emisiile cât mai mult posibil – și nu ne bazăm pe compensarea cu ajutorul creditelor de carbon, deoarece nu considerăm că aceasta este o prioritate pentru a ne atinge obiectivele climatice globale.

Lucrăm continuu la strategia noastră internă privind clima, care este puternic influențată de obiectivul nostru științific și o îmbunătățim. În toate locațiile noastre, personalul nostru lucrează la implementarea măsurilor de reducere a consumului de energie și de minimizare a amprentei noastre climatice.

Pentru definirea planului nostru de tranziție climatică în vederea atingerii obiectivului nostru SBT, am adoptat o abordare integratoare și am implicat reprezentanți din toate birourile noastre denkstatt din întreaga lume. În acest fel, putem răspunde în cel mai bun mod posibil la circumstanțele naționale și, în același timp, putem menține la un nivel ridicat motivația colegilor noștri de a se angaja în acțiuni climatice.