Software și instrumente ESG

Credem că provocările actuale au nevoie de instrumente care să ajute la automatizarea sarcinilor administrative și să vă ofere libertatea și disponibilitatea de a vă face compania mai sustenabilă într-un mod simplu.

Soluțiile noastre software vă sprijină în gestionarea ESG

și vă oferă informații exacte atunci când este nevoie.

Easy!sustain

Soluția dvs. rapidă pentru colectarea datelor ESG, raportarea sustenabilității și monitorizarea performanțelor:

Aruncați o privire la instrumentul nostru de sustenabilitate Easy!sustain, care oferă soluții automatizate, dar totuși personalizate, pentru gestionarea datelor ESG.

Analizatorul ESG

Realizat de denkstatt Group, ESG Analyser este un instrument cuprinzător pentru colectarea și evaluarea datelor fiabile privind sustenabilitatea, cu accent pe amprenta de carbon și riscurile climatice fizice. Am încheiat un parteneriat cu „riskine” – Fintech-ul austriac de top în domeniul soluțiilor de consultanță digitală în industria financiară – și am dezvoltat împreună ESG Analyser, care nu numai că se bazează pe standarde importante ale industriei, cum ar fi GHG și PCAF, dar este, de asemenea, conectat la cele mai relevante baze de date de sustenabilitate.

Instrumentul a fost conceput pentru bănci, asigurări și alte organizații cu nevoia de a colecta date și analize primare de sustenabilitate pentru un portofoliu de organizații, clienți sau filiale. Bazat pe un set inteligent de întrebări cu un efort foarte limitat, Analizorul ESG oferă date primare despre emisiile de CO2e (Scope 1-3), relevanța taxonomiei UE, riscurile climatice fizice, precum și date de evaluare comparativă pentru clienții dvs. IMM-uri.

Rezultatul sunt acțiuni recomandate pentru clienții dumneavoastră și o analiză extinsă a riscurilor existente în materie de sustenabilitate și a emisiilor finanțate din portofoliul dumneavoastră de IMM-uri. În plus, ESG Analyser oferă date importante pentru raportarea reglementară necesară (rata activelor verzi, orientările ABE etc.).

Beneficiile dumneavoastră:

  • Date și analize robuste cu eforturi minore de timp și resurse
  • Pentru clienții dumneavoastră: Primele informații despre mărimea și factorii care determină emisiile de CO2 e, însoțite de sfaturi concrete pentru acțiune.
  • Date pentru orientarea portofoliului și raportarea de reglementare

pentru mai multe informații:

FAQ

Întrebări frecvente privind software-ul ESG

Instrumentele de analiză a datelor sunt soluții digitale pentru gestionarea datelor și facilitarea proceselor. Aceste aplicații software pot colecta și analiza datele într-un mod eficient. Cu referire la sustenabilitate, instrumentele ESG pot colecta date despre performanța de sustenabilitate a unei companii, pot calcula amprenta de carbon și pot ajuta la pregătirea datelor pentru raportarea CSR.

Un instrument de analiză ESG vă poate ajuta să vă optimizați procesele și să creșteți eficiența, oferind o imagine de ansamblu și o perspectivă detaliată asupra performanței dumneavoastră în materie de sustenabilitate. Acesta oferă informații fiabile în mod eficient, care pot servi apoi ca bază pentru decizii strategice, măsuri și rapoarte de sustenabilitate.

Raportarea ESG reprezintă publicarea impactului unei companii asupra mediului, social și de guvernanță (ESG), precum și a măsurilor sale de sustenabilitate. Raportarea ESG nu numai că vă ajută să vă îmbunătățiți credibilitatea și reputația în rândul clienților și părților interesate, dar devine, de asemenea, o necesitate pentru anumite companii din cauza cerințelor de reglementare. Creșterea impulsului prin intermediul cadrelor viitoare, cum ar fi CSRD, întărește nevoia de aliniere în ceea ce privește raportarea performanțelor de sustenabilitate ale unei companii.

Contactaţi-ne

Completați formularul de mai jos și echipa noastră va fi încântată să vă ajute.

Vă mulțumim pentru mesajul dumneavoastră! Vă vom contacta în curând.