Raportarea CDP

CDP este un format recunoscut de publicare a informațiilor, care utilizează chestionare standardizate și o metodologie transparentă de notare corespunzătoare pentru evaluarea impactului companiilor asupra mediului. Participarea la CDP vă ajută nu numai la dezvăluirea de date relevante în ceea ce privește impactul asupra schimbărilor climatice, securității apei și pădurilor. Chestionarele permit, de asemenea, companiei dumneavoastră să identifice potențialul pentru îmbunătățiri viitoare în ceea ce privește gestionarea corporativă a climei.

Faceți următorul pas spre transparență și fiabilitate

Descoperiți și îmbunătățiți-vă amprenta asupra mediului. CDP este cheia.

Ce este CDP?

CDP, cunoscut anterior sub numele de Carbon Disclosure Project, este o organizație neguvernamentală inițiată de investitori, care colectează anual de la companii date și informații relevante pentru climă și mediu. CDP își propune să aducă o contribuție pozitivă la protecția mediului, ajutând companiile să colecteze și să își reducă impactul asupra mediului. Prin urmare, cadrul CDP poate fi o pârghie puternică pentru gestionarea sustenabilității corporative și pentru raportarea privind sustenabilitatea.

Ce reprezintă scorul CDP?

Scorul CDP oferă companiilor și părților interesate informații despre performanța lor de mediu. Scorurile CDP demonstrează strategiile, guvernanța și procesele instituite pentru a reduce impactul companiei asupra schimbărilor climatice, defrișărilor și securității apei. Pe lângă un instantaneu anual, scorurile CDP arată performanța și evoluția unei companii de-a lungul timpului și o fac comparaţie în vederea evaluării progreselor.

Beneficiile raportării CDP

Prin dezvăluirea datelor către CDP, compania dumneavoastră beneficiază de:

 • descoperirea riscurilor și oportunităților legate de schimbările climatice
 • pregătirea proactivă pentru reglementările și legislația privind schimbările climatice
 • urmărirea progreselor înregistrate în ceea ce privește strategia și măsurile de sustenabilitate
 • evaluarea comparativă a activităților dumneavoastră în raport cu alte companii
 • un cadru bine cunoscut care este în conformitate cu ISSB, ESRS, TNFD,TCFD, GRI, Taxonomii financiare sustenabile și alte cadre de raportare ESG
 • creșterea atractivității pentru investitorii actuali și noi
 • îmbunătățirea reputației dvs.

Serviciile noastre de raportare CDP

Începeți să abordați provocările în materie de sustenabilitate și climă într-un mod structurat și holistic. Experții noștri sunt bucuroși să vă sprijine în aplicarea programelor CDP privind Schimbările climatice, Apa, Pădurile și Lanțul de aprovizionare.

Acoperim următoarele subiecte:

În cazul în care societatea dumneavoastră participă și la alte evaluări, de exemplu RobecoSAM Corporate Sustainability Assessment sau ISS ESG, vom fi bucuroși să vă sprijinim în realizarea efectelor de sinergie pentru a asigura o procesare eficientă a chestionarelor care trebuie trimise.

Vă oferim sprijin în diferite etape ale proceselor dumneavoastră și găsim o strategie care se potrivește companiei dumneavoastră!

FAQ

Întrebări frecvente privind CDP

Raportarea CDP se referă la impactul semnificativ asupra mediului. Aceasta include subiecte precum schimbările climatice, defrișările și securitatea apei. CDP este un sistem global de divulgare a informațiilor de mediu și, prin urmare, este o formă de raportare de mediu foarte recunoscută.

Scopul CDP este de a face măsurabil impactul asupra mediului și de a contribui la schimbare. Impactul de mediu al propriilor activități comerciale reprezintă adesea o provocare majoră pentru companii. Cerințele de reglementare sunt din ce în ce mai stricte, iar cererile de transparență sunt, de asemenea, în creștere. CDP sprijină companiile nu numai în măsurarea sistematică a impactului lor asupra mediului, ci și în comunicarea acestuia.

Dezvăluirea prin intermediul CDP aduce multe beneficii. Nu numai că metodologia CDP este recunoscută, dar este și compatibilă cu alte cadre și standarde de sustenabilitate. În calitate de specialişti cu experiență în domeniul sustenabilității, considerăm că CDP este o piesă importantă din imaginea de ansamblu pentru a vă sprijini în eforturile dumneavoastră de sustenabilitate. Pentru aceasta, datele fiabile reprezintă baza pe care o puteți colecta prin metoda CDP.

 • Februarie/Martie: Se publică chestionarele CDP actualizate și companiile sunt informate dacă vor fi invitate să participe.
 • Începând cu luna aprilie, sistemul de răspuns online (ORS) pentru divulgare va fi deschis. Companiile își pot încărca acum răspunsurile. Companiile își pot încărca acum răspunsurile.
 • Sfârșitul lunii Iulie este termenul limită pentru depunerea chestionarelor.
 • Sfârșitul anului: Rezultatele ratingului CDP vor fi publicate.

Există trei moduri de a începe divulgarea CDP:

  1. Invitația companiei de către investitori (numai pentru societățile cotate la bursă).
  2. Invitația companiei de către clienți prin programe de implicare a furnizorilor sau alte inițiative din industrie.
  3. Participarea voluntară fără invitație.

Informațiile concrete pe care trebuie să le dezvăluiți depind de chestionar. CDP are trei chestionare pentru companii: schimbări climatice, păduri și securitatea apei. Puteți participa la unul, două sau la toate cele trei chestionare și puteți dezvălui informațiile dumneavoastră. În general, informațiile solicitate acoperă guvernanța și politica, gestionarea riscurilor și a oportunităților, obiectivele și strategia de mediu și analiza scenariilor.

Chestionarul este structurat într-un mod modular, care permite companiilor să aleagă căi de dezvăluire a informațiilor în funcție de situația actuală a gestionării climatului în cadrul companiei. Experții noștri vă sprijină în găsirea unei abordări eficiente din punct de vedere al costurilor și pragmatice care să reflecte situația actuală.

Astfel, răspunsul la chestionar vă permite să identificați lacunele din cadrul managementului dvs. climatic și de mediu. După trimiterea chestionarului, sfătuim companiile să analizeze chestionarul și să prioritizeze subiectele, practicile și structurile care urmează să fie implementate pe termen scurt și lung pentru a vă îmbunătăți continuu performanța.

Contactaţi-ne

Completați formularul de mai jos și echipa noastră va fi încântată să vă ajute.

Vă mulțumim pentru mesajul dumneavoastră! Vă vom contacta în curând.