Clădire ecologică – concepte și certificări

Clădirea ecologică este adesea asociată cu construcția sustenabilă, care este confirmată de o certificare de clădire ecologică. Dar este mult mai mult decât atât. Dezvoltatorii imobiliari, proprietarii și investitorii se confruntă cu o presiune tot mai mare din partea autorităților de reglementare, a chiriașilor, a piețelor financiare și a municipalităților pentru a dezvolta clădiri sustenabile și ecologice și pentru a moderniza fondul de clădiri existent.

Ne bazăm pe experiența noastră în domeniul certificării clădirilor verzi și al serviciilor conexe

Gestionați impactul clădirilor dumneavoastră într-un mod holistic. De la certificarea BREEAM și LEED la decarbonizare, biodiversitate sau strategii de energie și deșeuri. Suntem experți în toate aceste domenii.

Ce este Green Building și arhitectura sustenabilă?

Clădirea ecologică și arhitectura sustenabilă depășesc proiectarea și certificarea unei clădiri sutenabile. Consumul de teren și impactul asupra biodiversității fac parte din acest domeniu la fel de mult ca și comportamentul de mobilitate indusă. Decarbonizarea, deșeurile și alte efecte asupra mediului sunt, de asemenea, subiecte conexe ale clădirilor verzi și ale arhitecturii ecologice, ceea ce pune în centrul atenției proiectarea ecologică.

De ce este importantă decarbonizarea clădirilor?

Decarbonizarea clădirilor a devenit imperativă, deoarece acestea reprezintă mai mult de o treime din emisiile globale de gaze cu efect de seră și din consumul de energie. Cu toate acestea, serviciile noastre pentru clădiri ecologice nu înseamnă doar promovarea decarbonizării clădirilor. În plus, aspectele socio-economice ale clădirilor, cum ar fi spațiile interioare și exterioare de înaltă calitate, proximitatea față de facilitățile și infrastructura locală sau confortul termic, vizual și acustic, au efecte importante asupra sănătății, bunăstării și productivității noastre. Acest lucru arată că a lucra la designul ecologic înseamnă mult mai mult decât a îndeplini cerințele clădirilor ecologice. Prin urmare, serviciile de construcții ecologice necesită expertiză în multe domenii.

Abordarea noastră denkstatt pentru clădirile ecologice și sustenabile pune în centru valoarea pe termen lung și costurile optimizate ale ciclului de viață, cu obiective clare de sustenabilitate – derivate din calitățile preconizate ale clădirii și operaționalizate prin intermediul unui concept de sustenabilitate – ca ancoră pentru planificarea și dezvoltarea proiectului.

LEED & Co. - certificări de sustenabilitate a clădirilor

Certificarea clădirilor – prin sistemele de certificare BREEAM, DGNB și LEED – joacă un rol major în integrarea sustenabilității în procesul de proiectare și construcție, atât pentru construcțiile noi, cât și pentru renovări. Sistemul de rating LEED este unul dintre cele mai utilizate standarde de construcții ecologice. Fiecare proces de certificare a clădirilor ecologice urmează o procedură clară, după cum puteți vedea în exemplul de certificare BREEAM:

Analiza GAP

Suport în faza de design

Suport în faza de construcție

Certificare

Serviciile noastre pentru clădiri verzi

De la analiza costului ciclului de viață și alte etape ale conceptului dumneavoastră de sustenabilitate până la clădirile certificate LEED

– experții noștri denkstatt știu cum să se ocupe de toate acestea!

Conceptul de sustenabilitate a clădirilor verzi

Beneficii:

Certificarea Green Building

Conformarea cu standardele recunoscute la nivel internațional privind construcțiile ecologice vă ajută, în calitate de inginer, arhitect sau proprietar de clădiri, să dezvoltați clădiri sustenabile care să îndeplinească atât testele de mediu, cât și pe cele de ușurință pentru utilizatori. Noi, cei de la denkstatt, vă oferim expertiză tehnică pe parcursul diferitelor faze ale lucrărilor de proiectare a clădirilor sustenabile și de implementare a proiectelor, inclusiv asistență pentru certificarea clădirilor verzi DGNB, LEED și BREEAM.

Beneficii:

Vă oferim sprijin în diferite etape ale proceselor dumneavoastră și găsim o strategie care se potrivește companiei dumneavoastră!

FAQ

Întrebări frecvente privind clădirile verzi.

Arhitectura ecologică, denumită și arhitectură sustenabilă, se concentrează pe impactul clădirilor, cum ar fi emisiile de gaze cu efect de seră, consumul de apă sau deșeurile. Arhitectura ecologică se ghidează după standardele de proiectare sustenabilă.

Arhitectura ecologică servește mai multor scopuri în ceea ce privește sustenabilitatea. Pe lângă aspectele legate de mediu, cum ar fi consumul de energie și apă sau utilizarea de materiale de construcție ecologice, un rol important îl joacă și aspectele generale legate de sănătate. Arhitectura ecologică ar trebui să conducă la comunități locuibile și sustenabile. Acestea iau în considerare impactul și bunăstarea tuturor – inclusiv a ecosistemelor.

Sustenabilitatea unei clădiri depinde de diverși factori – de exemplu, dacă este vorba de o clădire nouă care urmează să fie construită într-un mod sustenabil și ecologic sau dacă este vorba de o modernizare a stocului de clădiri existent. În toate cazurile, este necesar să se abordeze efectele, să se stabilească status quo-ul prin analize și să se deducă obiective și măsuri din acestea. Certificarea clădirilor verzi își dovedește succesul ulterior.

Indiferent unde vă aflați în acest moment: Suntem bucuroși să vă sprijinim în dezvoltarea și punerea în aplicare a conceptului dumneavoastră de sustenabilitate a clădirilor verzi.

Certificarea LEED se bazează pe așa-numitul sistem de rating LEED. Acesta este cel mai utilizat standard de construcție ecologică. Clădirile care trec prin procesul de verificare LEED primesc un anumit număr de puncte. LEED Platinum și LEED Gold sunt cele mai mari punctaje. Punctajul reprezintă evaluarea următoarelor aspecte ale unei clădiri: emisiile, energia, apa, apa, deșeurile, dar și transportul, precum și aspectele legate de sănătate și mediu ale spațiilor interioare.

LEED provine din SUA, în timp ce BREEAM provine din Marea Britanie. Majoritatea celor două sisteme sunt asemănătoare, însă există diferențe între procesul de certificare și cerințe. Una dintre marile diferențe dintre cele două sisteme de certificare este reprezentată de standardele aprobate: LEED impune respectarea standardelor americane, în timp ce BREEAM acceptă standardele locale în multe cazuri.

Certificarea BREEAM acoperă toate etapele ciclului de viață al unei clădiri. BREEAM Comunități se aplică pentru dezvoltările la scară de cartier sau mai mare; Construcții noi pentru clădirile domestice (numai la nivel internațional) și clădirile non-casnice nou construite; În folosință pentru clădirile non-casnice existente aflate în uz; în timp ce Reamenajarea se aplică pentru amenajările și renovările clădirilor non-casnice.

În general, performanța în materie de sustenabilitate este măsurată pe baza unor criterii de evaluare precis definite, care depind de sistemul BREEAM relevant. În cazul construcțiilor noi, sunt definite 9+1 categorii și toate aceste categorii conțin aspecte și criterii.

În primul rând, este necesar să se aleagă schema BREEAM care se aplică proiectului. Apoi trebuie desemnat un evaluator BREEAM, care să înregistreze proiectul în cadrul schemei BREEAM relevante și să efectueze o evaluare. Certificarea va fi emisă de BRE pe baza performanței bunului.

Ca prim pas al consultanței în domeniul construcțiilor ecologice, oferim clienților noștri o analiză GAP. În cadrul acesteia, activul este analizat în raport cu cerințele sistemului de certificare relevant, se determină ratingul disponibil și se evidențiază toate sarcinile relevante pentru echipa de proiect în vederea realizării acestuia.

Contactaţi-ne

Completați formularul de mai jos și echipa noastră va fi încântată să vă ajute.

Vă mulțumim pentru mesajul dumneavoastră! Vă vom contacta în curând.