Logistică ecologică

Green logistics stands for environmentally friendly transportation and delivery methods. As freight accounts for 40% of transport emissions there is an urgency to decarbonize road transport, in particular in cities.

Logistica ecologică și soluțiile de transport sustenabil au nevoie de mai mult decât un strat de vopsea

Pentru gestionarea ecologică a logisticii și a transportului, folosim o abordare științifică și dezvoltăm obiective măsurabile și măsuri care dau rezultate. .

Ce este logistica ecologică?

Logistica ecologică este o abordare sustenabilă care se concentrează pe reducerea impactului asupra mediului în toate etapele unui proces logistic, de la aprovizionarea cu materii prime până la livrarea produselor finite către clienți. Scopul logisticii ecologice este de a minimiza deșeurile, de a reduce emisiile și de a crește eficiența energetică, menținând în același timp același nivel de calitate și servicii ca și metodele logistice tradiționale. Pentru companii, logistica ecologică devine extrem de relevantă în ceea ce privește gestionarea lanțului de aprovizionare și responsabilitatea socială a companiilor. Dar o strategie de mobilitate, logistica regională și o infrastructură sustenabilă sunt, de asemenea, aspecte pe care orașele și regiunile trebuie să le abordeze. Pentru că decarbonizarea transporturilor se bazează în mare parte pe soluții comune.

De ce este importantă logistica ecologică?

Reducerea emisiilor generate de transportul de mărfuri și de logistică de-a lungul lanțului valoric este esențială pentru ca organizaţiile să își poată furniza serviciile. Întrucât companiile se confruntă cu un peisaj tehnologic și de reglementare în schimbare și cu incertitudini privind viabilitatea soluțiilor, lucrăm cu sectoarele public și privat la concepte de logistică sustenabilă pentru companii, orașe și regiuni.

Aceste concepte includ tranziția flotei și traseele de emisii bazate pe analize industriale, științifice, tehnologice și de reglementare, foi de parcurs pentru punerea în aplicare cu măsuri de evitare, transfer și îmbunătățire a călătoriilor, precum și calcule de contabilizare a GES și de rentabilitate.

Cum poate afacerea dumneavoastră să beneficieze de o logistică sustenabilă

O companie poate beneficia de o logistică sustenabilă în mai multe moduri, de la avantaje în ceea ce privește reputația la un lanț de aprovizionare foarte eficient și cu costuri reduse.

Începeți procesul de schimbare pentru a deveni o afacere ecologică:

Practicile de logistică sustenabilă pot ajuta compania dumneavoastră să se impună ca o afacere ecologică, ceea ce îi poate îmbunătăți reputația și poate crește loialitatea clienților. Obiectivele privind emisiile bazate pe știință și strategiile climatice, care acoperă gestionarea logisticii și a transporturilor, reprezintă un bun început pentru a vă demonstra angajamentul față de sustenabilitate.

Asigurați-vă că ați instituit un sistem de gestionare a riscurilor legate de lanțul de aprovizionare

Prin adoptarea unui management ecologic al lanțului de aprovizionare, o companie își poate reduce expunerea la riscurile legate de lanțul de aprovizionare. Aceste riscuri pot fi asociate cu probleme de mediu, cum ar fi dezastrele naturale, epuizarea resurselor și reglementările guvernamentale. Dacă strategia dvs. privind lanțul de aprovizionare acoperă soluții logistice ecologice, sunteți cu un pas înainte.

Stabilirea unor practici sustenabile și adaptarea la viitor:

Implementarea unor practici logistice sustenabile, cum ar fi utilizarea combustibililor alternativi, reducerea deșeurilor de ambalaje și optimizarea rutelor de transport, poate reduce impactul unei companii asupra mediului. Măsurile de protecție a mediului și eforturile de decarbonizare a activităților de transport sunt, de asemenea, luate în considerare în ratingurile ESG.

Serviciile noastre

Sustainable logistics and freight decarbonization

Lucrăm cu clienții noștri în domeniul logisticii sustenabile și al decarbonizării transportului de marfă, de la strategie la implementare și raportare. În acest sens, sprijinim atât furnizorii de logistică, cât și companiile din diverse industrii care urmăresc reducerea amprentei de transport.

Logistică urbană și regională sustenabilă

De asemenea, colaborăm cu sectorul public în abordarea logisticii sustenabile la scară urbană sau regională.

Ridicați logistica la noi culmi de sustenabilitate!

Cu abordarea noastră holistică, vom face din reducerea emisiilor o parte esențială a strategiei lanțului dumneavoastră de aprovizionare.

FAQ

Întrebări frecvente privind logistica ecologică

Logistica ecologică se referă la practicile și tehnologiile sustenabile din punct de vedere ecologic utilizate în planificarea, executarea și optimizarea activităților de transport în lanțul de aprovizionare. Aceasta implică reducerea impactului operațiunilor de transport asupra mediului prin minimizarea deșeurilor și reducerea consumului de energie și a emisiilor de carbon. Dacă firma dumneavoastră implementează logistica ecologică, își poate îmbunătăți sustenabilitatea mediului, poate reduce costurile și își poate îmbunătăți reputația în fața clienților și a altor părți interesate. Aflați mai multe despre serviciile și soluțiile noastre de logistică sustenabilă.

În cazul logisticii ecologice, strategia corectă este o chestiune individuală. Cu toate acestea, există aspecte care ajută la atingerea obiectivelor de reducere remarcabilă a emisiilor generate de transport. Împreună cu clienții noștri, urmăm de obicei acești pași:

  1. Lansarea proiectului: Aliniem obiectivele și domeniul de aplicare cu dumneavoastră și definim echipa care va fi responsabilă. De asemenea, analizăm factorii tehnologici, de reglementare și economici.
  2. Faza de analiză: Analizăm datele privind transportul și compania dumneavoastră și calculăm emisiile.
  3. Stabiliți obiectivele: Analizăm căile de decarbonizare și tehnologice și stabilim domeniile de acțiune, calitățile strategice și potențialul de reducere a emisiilor de GES (KPI).
  4. Soluții: Dezvoltăm măsuri pentru decarbonizarea transporturilor (inclusiv fezabilitatea) și discutăm abordări de colaborare cu furnizorii și proiecte pilot.
  5. Concept: Stabilim prioritățile măsurilor, elaborăm o foaie de parcurs (costuri, beneficii, responsabilități etc.) și definim utilizarea compensațiilor de carbon.
  6. Implementarea: Vă ajutăm să integrați măsurile într-o foaie de parcurs, să adoptați politici și să sprijiniți comunicarea, monitorizarea și verificarea.

Vreți să știți cum vă putem sprijini afacerea în ceea ce privește logistica ecologică și strategia de decarbonizare, care să conducă la rezultate fiabile? Nu ezitați să ne contactați.

Asigurarea unui lanț de aprovizionare ecologic implică implementarea practicilor de sustenabilitate pe parcursul întregului proces al lanțului de aprovizionare, de la aprovizionarea cu materii prime până la livrarea finală a produsului către client. Din cauza CSRD și a altor reglementări, lanțul de aprovizionare devine din ce în ce mai mult în centrul atenției autorităților de reglementare. Acest lucru extinde în mod semnificativ sfera de responsabilitate a companiilor. Experiența noastră arată că sustenabilitatea în lanțul de aprovizionare, deși complexă, poate produce rezultate remarcabile. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să începeți această activitate suficient de devreme.

Contactaţi-ne

Completați formularul de mai jos și echipa noastră va fi încântată să vă ajute.

Vă mulțumim pentru mesajul dumneavoastră! Vă vom contacta în curând.