Orașe inteligente și planificare urbană

Orașele inteligente și cartierele sustenabile se află în centrul unei societăți moderne, sănătoase și prospere. Prin urmare, proiectele de dezvoltare urbană și proiectele imobiliare trebuie să se bazeze pe provocările de mâine.

Orașele inteligente nu sunt o utopie, ci se bazează pe strategii inteligente

Experții noștri în sustenabilitate sunt aici pentru a evalua și gestiona impactul spațiilor urbane asupra ecosistemului și societății.

Ce este un oraș inteligent?

Orașele inteligente, numite și orașe sustenabile, sunt concepute ca spații de locuit orientate spre viitor. Orașele inteligente sunt, de asemenea, menționate ca fiind unul dintre obiectivele de dezvoltare sustenabilă ale ONU. ODD numărul 11 reprezintă orașe și comunități sustenabile.

Soluțiile pentru orașe inteligente pot fi realizate printr-o serie de inițiative. Deoarece echipa noastră este foarte specializată în mobilitate inteligentă, concepte energetice inovatoare și soluții de sustenabilitate urbană, lucrăm la cea mai bună soluție pentru dumneavoastră.

Cum poate fi sustenabilă planificarea urbană?

Integrarea sustenabilității încă de la începutul dezvoltării orașelor și districtelor inteligente creează valoare, reduce costurile și crește calitatea vieții. În acest sens, sprijinim sectorul imobiliar cu concepte pentru dezvoltări de districte noi și sustenabile care se bazează pe calități și obiective ambițioase.

De asemenea, sprijinim orașele pe drumul lor spre a deveni mai sustenabile, rezistente și locuibile, printr-o abordare sistemică și soluții interdisciplinare, combinând tehnologia orașelor inteligente cu inovarea socială. Aceasta include dezvoltarea, implementarea și monitorizarea strategiilor pentru oraș inteligent (sau pentru districte sau regiuni sustenabile) și a planurilor de acțiune pentru energie sustenabilă și climă (SECAP).

Cum beneficiază orașele dacă devin mai sustenabile

Devenirea unei zone metropolitane sau a unui spațiu urban mai sustenabil aduce multe beneficii atât pentru oraș, cât și pentru locuitorii acestuia.

Calitatea vieții

se îmbunătățește, deoarece bunăstarea locuitorilor depinde de infrastructură, de transportul public, de spațiile naturale și de alte aspecte ale unui oraș verde sau ale unui cartier sustenabil.

Impactul asupra mediului

poate fi minimizat, de exemplu prin reducerea amprentei de carbon sau prin conservarea resurselor naturale pentru spații de locuit mai sănătoase și mai rezistente.

Performanța economică

poate fi îmbunătățită, deoarece orașele sustenabile atrag investiții și companii și sprijină turismul.

Reziliența

în ceea ce privește inundațiile, valurile de căldură și alte efecte cauzate de schimbările climatice este mai mare în orașele inteligente, deoarece acestea sunt concepute pentru a gestiona mai bine impactul și pentru a se reface mai repede.

Guvernanța orașelor sustenabile permite și promovează transparența, participarea și co-decizia, ceea ce duce la comunități mai incluzive și mai echitabile. Același lucru este posibil și pentru un district sustenabil.

Lumea în care dorim să trăim în viitor are nevoie de acțiuni corecte astăzi.

Serviciile noastre de dezvoltare urbană sustenabilă

Pe baza experienței noastre și a abordării holistice, vă oferim o gamă largă de servicii care vă ajută să inițiați dezvoltarea spațiului urban către un oraș inteligent.

Dezvoltarea sustenabilă a districtelor

Colaborăm cu dezvoltatorii imobiliari, proprietarii și municipalitățile pentru a integra sustenabilitatea în dezvoltările de cartier încă de la început, pe baza unor obiective de sustenabilitate ambițioase și cuprinzătoare. Acest lucru vine cu mai multe beneficii, cum ar fi:

Concepte de sustenabilitate urbană și energie

Sprijinim orașele pe drumul lor către o dezvoltare mai sustenabilă printr-o abordare sistemică și soluții interdisciplinare. Aceasta include, de asemenea, dezvoltarea, implementarea și monitorizarea strategiilor pentru orașe inteligente, a planurilor de acțiune pentru energie durabilă și climă și a altor concepte de oraș sustenabil, ceea ce duce la:

Vă oferim sprijin în diferite etape ale proceselor dumneavoastră și găsim o strategie care se potrivește companiei dumneavoastră!

FAQ

Întrebări frecvente privind orașele inteligente.

Orașele inteligente sunt planificate și dezvoltate astfel încât să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor și aspectele legate de sustenabilitate. Conceptul de oraș inteligent implică integrarea diferitelor sisteme și inovații, cum ar fi transportul, energia, asistența medicală, siguranța publică și clădirile, pentru a gestiona mai eficient bunurile și resursele unui oraș.

Un oraș sustenabil echilibrează nevoile sociale, economice și de mediu pentru a crea un mediu urban locuibil și rezistent. Există multe aspecte care fac ca un oraș să fie sustenabil. De exemplu, un oraș sustenabil promovează o urbanizare compactă și eficientă, care limitează extinderea urbană. Oferirea unui transport public adecvat și a unor comunități pietonale poate fi la fel de importantă ca și apariția unui oraș verde, cu spații naturale pentru viața sălbatică sau pentru recreere. Pe lângă aspectele ecologice, și sustenabilitatea socială, de exemplu, siguranța, asistența medicală sau egalitatea de șanse joacă un rol important în conceptul de oraș sustenabil.

Un cartier sustenabil este o zonă geografică din cadrul unui oraș care integrează practici sustenabile. Acesta conduce la o comunitate rezilientă și locuibilă care oferă oportunități de participare. Scopul este de a echilibra diferite nevoi, reducând în același timp deșeurile, conservând resursele și îmbunătățind calitatea vieții. Un cartier sustenabil include adesea caracteristici precum proprietăți imobiliare sustenabile, concepte de mobilitate inteligentă, sisteme de transport eficiente și sisteme energetice sustenabile.

Importanța de a face orașele mai sustenabile crește pe măsură ce urbanizarea se accelerează, schimbările climatice avansează și nevoia de a conserva resursele devine tot mai presantă. Creșterea orașelor și a zonelor metropolitane duce la o creștere a consumului de resurse și a producției de deșeuri. Acest lucru pune presiune asupra mediului și a biodiversității și face ca efectele schimbărilor climatice să fie mai grave. Prin punerea în aplicare a practicilor sustenabile în orașe, putem minimiza impactul asupra mediului, putem face comunitățile mai ușor de locuit și putem asigura un standard de viață mai bun pentru generațiile prezente și viitoare. Prin urmare, există un mare potențial pentru planificarea și dezvoltarea sustenabilă a orașelor.

Contactaţi-ne

Completați formularul de mai jos și echipa noastră va fi încântată să vă ajute.

Vă mulțumim pentru mesajul dumneavoastră! Vă vom contacta în curând.