Strategii de sustenabilitate în domeniul imobiliar

Strategiile de sustenabilitate a proprietăților imobiliare acoperă o serie de măsuri care vizează reducerea impactului clădirilor asupra mediului și îmbunătățirea rezultatelor sociale și economice ale comunităților pe care le deservesc. De asemenea, în ceea ce privește ESG, gestionarea datelor și raportarea sustenabilității devin o necesitate în acest sector.

ESG în domeniul imobiliar vine cu succes pe termen lung

Fie că este vorba de un proiect de construcție nouă sau de un portofoliu existent: dacă doriți să modelați viitorul proprietății dvs. imobiliare, experții noștri sunt prima dvs. alegere pentru strategia de sustenabilitate imobiliară.

ESG și impactul său asupra sectorului imobiliar

Dezvoltatorii imobiliari, proprietarii și investitorii se confruntă cu o provocare imensă în tranziția către clădiri sustenabile, cu un consum net zero, în special pe măsură ce piețele financiare și autoritățile de reglementare solicită din partea sectorului strategii ambițioase și date ESG fiabile. Astfel, evaluarea amprentei de carbon a unei clădiri sau a unui portofoliu de clădiri, dezvoltarea unei strategii privind clima, cu căi de reducere a emisiilor bazate pe date științifice și măsuri cuprinzătoare pentru clădirile existente și noi, au devenit sarcini majore pentru sectorul imobiliar. În plus, abordarea riscurilor climatice și adaptarea la acestea contribuie la păstrarea valorii proprietății. De asemenea, gestionarea și raportarea datelor ESG au o mare importanță strategică.

Cum pot beneficia proprietățile dumneavoastră imobiliare de o strategie de sustenabilitate

Implementarea sustenabilității în domeniul imobiliar poate aduce multiple beneficii companiilor și investitorilor. Investițiile imobiliare sustenabile pot crește valoarea și competitivitatea proprietăților, pot atrage chiriași cu conștiință ecologică și pot reduce costurile de exploatare prin sisteme eficiente din punct de vedere energetic. Dezvoltarea imobiliară sustenabilă poate duce la creșterea reputației mărcii, la avantaje competitive și la beneficii financiare pe termen lung. În plus, sectorul imobiliar și sustenabilitatea merg mână în mână, deoarece integrarea practicilor și tehnologiilor sustenabile contribuie la tranziția către un viitor mai sustenabil.

Descoperiți întregul potențial al unei strategii de sustenabilitate denkstatt pentru proprietățile dumneavoastră imobiliare:

Serviciile strategiei noastre de sustenabilitate

Vă sprijinim cu strategii solide de sustenabilitate și climă, cu o înțelegere solidă a cerințelor de certificare și taxonomie a clădirilor și cu un set larg de măsuri, care formează strategia de sustenabilitate a proprietății imobiliare.

Strategia de sustenabilitate imobiliară și raportarea ESG

Utilizarea strategiei noastre de sustenabilitate în domeniul imobiliar și a expertizei noastre în materie de raportare sustenabilă, precum și a standardelor specifice sectorului (de exemplu DGNB/ÖGNI, BREEAM, LEED) pentru a dezvolta o strategie de sustenabilitate cu obiective și măsuri, pentru a îmbunătăți gestionarea datelor ESG și pentru a raporta datele de sustenabilitate. Printre beneficiile majore se numără:

Decarbonizarea imobiliară

De la evaluarea amprentei de carbon până la punerea în aplicare a unor măsuri cuprinzătoare pentru un portofoliu de clădiri noi și existente: Decarbonizarea în sectorul construcțiilor este mai solicitată ca niciodată. În același timp, beneficiați de următoarele aspecte:

Vă oferim sprijin în diferite etape ale proceselor dumneavoastră și găsim o strategie care se potrivește companiei dumneavoastră!

FAQ

Întrebări frecvente privind proprietățile imobiliare sustenabile

Sustenabilitatea în domeniul imobiliar reprezintă un set de practici și principii care au ca scop minimizarea impactului clădirilor și al comunităților asupra mediului, promovând în același timp viabilitatea economică și bunăstarea socială. În timp ce clădirile ecologice se referă în principal la aspectele ecologice, sustenabilitatea în domeniul imobiliar este mult mai mult decât clădirile ecologice. Sustenabilitatea imobiliară se realizează prin utilizarea de tehnologii, materiale și procese ecologice și eficiente din punct de vedere energetic în proiectarea, construcția, exploatarea și întreținerea activelor imobiliare. Cu toate acestea, scopul final este de a crea proprietăți rezistente, eficiente din punct de vedere al utilizării resurselor și capabile să satisfacă nevoile generațiilor actuale și viitoare, care includ și aspecte sociale. Un sfat important: conceptele de sustenabilitate a clădirilor și standardele de construcție ecologică sunt calea de urmat.

Schimbările climatice pot avea un impact semnificativ asupra sectorului imobiliar, inclusiv impact fizic, economic și de reglementare. Printre efectele fizice se numără creșterea frecvenței și a gravității dezastrelor naturale, cum ar fi inundațiile și seceta, care pot duce la pagube materiale și la pierderi de venituri. Impactul economic poate include creșterea costurilor pentru asigurări și energie, precum și scăderea valorii proprietăților în zonele care sunt din ce în ce mai vulnerabile la efectele schimbărilor climatice. Efectele de reglementare pot include modificări ale codurilor de construcție și ale reglementărilor zonale care vizează reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și o mai mare atenție la amprenta de carbon a proiectelor imobiliare. În plus, schimbarea preferințelor consumatorilor și a atitudinilor sociale față de sustenabilitate și responsabilitatea față de mediu pot avea, de asemenea, un impact asupra cererii de proprietăți imobiliare sustenabile și ecologice. Pe scurt, sectorul imobiliar este supus unor obligații din ce în ce mai mari de atenuare a schimbărilor climatice, dar trebuie, de asemenea, să depășească provocările în direcția rezilienței la schimbările climatice.

Considerațiile de mediu, sociale și de guvernanță (ESG) devin din ce în ce mai importante în sectorul imobiliar. Prin urmare, sectorul imobiliar trebuie să se concentreze asupra modalităților de a reduce amprenta de carbon, de a îmbunătăți rezultatele sociale și de a funcționa cu transparență și etică. Integrarea practicilor ESG în industria imobiliară poate genera valoare și succes pe termen lung pentru companii, contribuind în același timp la o lume mai sustenabilă și mai incluzivă. Dacă doriți să aflați cum puteți beneficia de practicile ESG în afacerea dumneavoastră imobiliară, luați legătura cu experții noștri în sustenabilitate din domeniul imobiliar.

Contactaţi-ne

Completați formularul de mai jos și echipa noastră va fi încântată să vă ajute.

Vă mulțumim pentru mesajul dumneavoastră! Vă vom contacta în curând.