Combatem Greenwashing

Reading Time: 2 minutes

Sustenabilitatea a devenit un punct major de referință pentru toți actorii economici, atât din mediul privat, cât și din mediul public. Știm că dorința de implicare și de atingere a performanțelor sustenabile este una tot mai stringentă, iar eforturile depuse în acest sens sunt considereabile. În acest context, am identificat o graniță foarte fină între acțiunile sustenabile veritabile și greenwashing. Motiv pentru care am considerat ca este absolut necesar să venim în întâmpinarea tuturor colaboratorilor noștri cu un ghid ca la carte care să aibă în vedere, într-o manieră structurată, cele mai importante aspecte în acest sens.

Am ales să lansăm Disclose the INVISIBLE VISIBLE in a fair manner într-un moment de sărbătoare pentru denkstatt România – împlinirea a 15 ani de activitate!

Practic, concis și simplu de folosit, ghidul își propune să explice ce înseamnă termenul de greenwashing și ce măsuri pot fi luate pentru a-l evita. Totodată, dorim să atragem atenția asupra importanței sustenabilității și a importanței pe care aceasta o are asupra domeniului de business în general. Activitățile sustenabile au menirea de a contribui esențial la dezvoltarea organizațiilor pe multiple paliere, însă este foarte important să știm cum să prezentăm aceste aspecte. Considerăm important acest demers în contextul în care multe organizații devin din ce în ce mai conștiente de necesitatea de a lua decizii care să reducă impactul negativ al activitățile lor asupra mediului.

Ghidul conține 2 capitole mari:

  1. Capitolul 1: Explicarea fenomenului de Greenwashing
  2. Capitolul 2: Pași practici pentru a evita Greenwashing-ul

Există mai multe feluri de Greenwashing pe care noi le-am încadrat în 8 categorii:  

  • Simptomul clickbait-ului
  • Nicio dovadă
  • Lipsa de concentrare
  • Revendicări irelevante
  • Răul cel mai mic
  • Heringul roșu
  • Etichetarea falsă
  • Momeala produselor mici

Suntem conștienți de amploarea pe care acest fenomen poate să o aibă, acesta fiind și motivul principal pentru care am decis să realizăm o îndrumare structurată și relevantă. Suntem siguri că am reușit să tragem un semnal de alarmă asupra fenomenului de Greenwashing și îndrumăm toți colaboratorii denkstatt să se bucure de utilitatea ghidului Disclose the INVISIBLE VISIBLE in a fair manner.

Aveți întrebări?

Contactaţi-ne

Completați formularul de mai jos și echipa noastră va fi încântată să vă ajute.

Contactaţi-ne

Completați formularul de mai jos și echipa noastră va fi încântată să vă ajute.

Vă mulțumim pentru mesajul dumneavoastră! Vă vom contacta în curând.