Pactul Climatic-Ziua Acțiunii

Reading Time: 3 minutes

Dorim să vă invităm să vă alăturați celei mai mari inițiative cu privire la climă din Uniunea Europeană – Pactul Climatic European – și să luați parte la evenimentul de deschidere care va avea loc simultan în toate Statele Membre UE în data de 29 iunie. Ne-ar face mare plăcere să luați parte la mișcarea desfășurată la nivel european pentru un viitor mai bun, care să subscrie devizei Lumea mea. Acțiunea mea. Planeta noastră și să vă luați angajamentul de a proteja clima.

Despre Pactul Climatic European

Lansat în decembrie 2020, Pactul Climatic European este o mișcare a oamenilor uniți în jurul unei cauze comune: construirea unei Europe sustenabile, de care să ne putem bucura astăzi și de care să se bucure și generațiile viitoare. Acesta este o inițiativă care se va susține pe parcursul a doi ani și care va fi prezentă în toate cele 27 de State Membre ale UE. Doar legile și politicile nu sunt suficiente pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice – alegerile noastre zilnice sunt importante. Acțiunile în domeniul climei reprezintă o oportunitate pentru toată lumea, cu scopul de a ne îmbunătăți viața, economia și societatea.

Pactul Climatic a fost lansat pentru a-i uni pe toți cei care iau măsuri de combatere a schimbărilor climatice, asigurând că împreună putem obține mai mult. În plus, Pactul va evidenția importanța conectării diferitelor persoane care acționează pentru climă (de exemplu, prin evenimente, dezbateri, schimb de cunoștințe) și îmbunătățirea educației cu privire la subiectul schimbărilor climatice.

Temele Pactului Climatic European acoperă diferitele aspecte ale vieții noastre care au cel mai mare impact asupra schimbărilor climatice: cum trăim (energie, locuințe), cum ne mișcăm (mobilitate), cum mâncăm și cum consumăm (producție și consum durabile). Toate aceste subiecte sunt legate de stilul de viață al europenilor, fiind la fel de relevante atât la nivel individual, cât și pentru organizații sau companii.

Fiecare dintre noi trebuie să ia măsuri în viața de zi cu zi, iar oricine este binevenit să se alăture mișcării. Vă puteți implica indiferent dacă sunteți novice în ceea ce privește subiectul schimbărilor climatice, sau deja sunteți expert în acest sens. Pactul Climatic se adresează persoanelor care iau deja măsuri în acest sens; oamenilor interesați să acționeze, dar nu știu de unde să înceapă; și oamenilor care sunt conștienți de existența schimbărilor climatice, dar vor să afle mai multe despre cum se pot implica.

Pactul Climatic va sublinia beneficiile și relevanța acestor subiecte în imediata noastră apropiere, în „lumea noastră” (de exemplu, un aer mai curat și mai puțin trafic în cartierul nostru), nu doar impactul global, la nivel de planetă. Platforma Count Us In este partener, astfel încât participanții să aibă posibilitatea să-și ia angajamentul de a-și schimba stilul de viață.

Pactul Climatic – Ziua Acțiunii (The Climate Pact Day of Action)

Pactul Climatic – Ziua Acțiunii este un eveniment virtual de o zi, care are loc pe 29 iunie. Acesta își propune să crească nivelul de conștientizare cu privire la progresul și oportunitățile Pactului Climatic European, să încurajeze luarea de angajamente (promisiuni), să împărtășească povești deosebite cu privire la acțiunile climatice și să conecteze oamenii cu ceea ce se întâmplă la nivelul propriilor țări. Cetățenii și organizațiile vor fi încurajate să-și ia angajamentul de a proteja clima.

Evenimentul își propune să arate că, acționând la nivel micro, în propriile noastre lumi, fiecare are rolul său în construirea unui viitor mai verde. Acesta va reuni politicieni, factori de decizie, vedete, ambasadori ai Pactului, coordonatori naționali, parteneri PR, influenceri și cetățeni activi și responsabili, pentru o zi de acțiune în favoarea planetei noastre.

Evenimentul are două părți:

  • Forum internațional – de la 10:00 până la 12:00 – cu participarea vicepreședintelui executiv al CE, Frans Timmermans, și celebrități cunoscute la nivel mondial, printre care se numără Sacha Dench și Dr Kimberly Nicholas. Astronautul Thomas Pesquet se va alătura direct din spațiu și ne va împărtăși angajamentul față de planetă
  • Evenimentul național – de la 12:30 până la 13:30 – eveniment dedicat României și rolului pe care îl jucăm cu toții în combaterea crizei climatice. Diferiți experți și vedete, persoane implicate activi, se vor angaja în discuții și își vor arăta sprijinul pentru inițiativă. De aceea, în cadrul acestui eveniment veți avea ocazia de a deprinde tips & tricks pentru un stil de viață mai verde, veți socializa cu oameni care deja au pornit la drum în această inițiativă însă și cu specialiști pe probleme de mediu.

Pentru evenimentul internațional vă puteți înscrie aici, iar dacă doriți să participați la evenimentul național, puteți accesa următorul link.

Mai multe informații despre eveniment regăsiți aici

De asemenea, invităm tinerii cu vârste între 15 și 30 de ani să se alăture Youth Climate Pact Challenge, aceasta fiind șansa lor de a face diferența în tranziția verde, având  posibilitatea de a se conecta cu alți tineri pentru a face schimb de idei și a le transforma în proiecte concrete.

Grupul denkstatt este partener principal pe subiectul complex al consultanței în sustenabilitate, în cadrul unui consorțiu de organizații din domeniul problemelor climatice. denkstatt România va coordona punerea în aplicare a celor expuse în Pactul Climatic European în țara noastră.

#MyWorldOurPlanet #EUClimatePact

Aveți întrebări?

Contactaţi-ne

Completați formularul de mai jos și echipa noastră va fi încântată să vă ajute.

Contactaţi-ne

Completați formularul de mai jos și echipa noastră va fi încântată să vă ajute.

Vă mulțumim pentru mesajul dumneavoastră! Vă vom contacta în curând.