Prețul CO2 a atins un nivel record:

Reading Time: 2 minutes

Nikolas Sachs, MBA – Manager asociat denkstatt

În 2019, un scenariu în care prețul CO2 din cadrul sistemului UE de comercializare a certificatelor de emisii (EU ETS) ar putea atinge 100 EUR/t până în 2030 a fost un scenariu optimist din punctul de vedere al experților. La momentul respectiv, un preț al CO2 de 25 EUR/t părea deja prea ridicat, iar proiectarea unui preț de 100 EUR/t pentru 2030 părea exagerată. În 20 februarie 2023, prețul unui certificat pentru o tonă de emisii de CO2 în cadrul EU ETS a ajuns pentru prima dată la 100 EUR/t.

Motive pentru creșterea prețurilor la CO2 și pentru ce trebuie să fim pregătiți

Volatilitatea pe termen scurt și incertitudinea pe termen lung a prețurilor carbonului vor rămâne ridicate, deoarece marile corporații și investitorii se acoperă și speculează pe baza prețului CO2, în timp ce noi operăm deja într-o lume VUCA, înconjurată de incertitudine. Cu toate acestea, ceea ce este cert este că prețurile CO2 sunt menite să se extindă atât în ceea ce privește domeniul geografic și industrial, cât și în ceea ce privește prețul, așa că iată câteva modalități prin care companiile se pot pregăti și gestiona aceste incertitudini.

Cum vă sprijinim în gestionarea prețurilor CO2

Oferim sprijin acolo unde trebuie create valori sustenabile. De 30 de ani denkstatt își însoțește clienții pe drumul lor către un model de afaceri sustenabil și orientat spre viitor. Referințele noastre extinse și cooperarea diversificată dovedesc expertiza noastră. Nu ezitați să ne contactați cu privire la următorii pași la care se gândește compania dumneavoastră.

Contactați: Nikolas Sachs, manager asociat – nikolas.sachs@denkstatt.at

Aveți întrebări?

Contactaţi-ne

Completați formularul de mai jos și echipa noastră va fi încântată să vă ajute.

Contactaţi-ne

Completați formularul de mai jos și echipa noastră va fi încântată să vă ajute.

Vă mulțumim pentru mesajul dumneavoastră! Vă vom contacta în curând.